Фото: Слово і діло

Переговори щодо України на вищому рівні: ЗМІ назвали ймовірне місце зустрічі світових лідерів

Світові лідери можуть обговорити ситуацію в Україні на полях Генеральної асамблеї ООН або під час саміту G20 в Індії. Ці заходи можуть відбутися у вересні.

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що зустріч світових лідерів щодо України стане наступним кроком після саміту політичних радників у Копенгагені. За її результатами, ймовірно, буде ухвалена спільна заява глав держав.

"Головна мета офіційних осіб — узгодити спільну заяву наприкінці зустрічі цими вихідними — результат, який вислизнув від учасників переговорів на інавгураційній зустрічі в Копенгагені минулого місяця", — йдеться у статті.

Крім того, за словами західних чиновників, зустріч на рівні глав держав може пройти на полях вересневої Генеральної асамблеї ООН або у рамках саміту G20 в Індії, який запланований на 9-10 вересня.

​Нагадаємо, на початку серпня Саудівська Аравія планує провести мирні переговори між західними країнами, Україною та країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією. Перемовини відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді. Очікується, що на саміті буде підписано документ із загальними принципами розв'язання війни в Україні, які потім дадуть старт майбутнім мирним переговорам із Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 14:32