Керченська поромна переправа. Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

У ЗСУ оцінили удар по Керченській поромній переправі в Криму

Наприкінці травня українські військові успішно обстріляли Керченську переправу, потопивши там один з поромів росіян. За оцінками експертів, цей удар має важливе значення.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зауважив, що поромна переправа була для росіян головним способом логістики до Криму, оскільки залізниця в окупованих українських південних областях ще будується.

"Пором виконував саме цю функцію. Вони зараз будуть намагатися відновити це сполучення, бо саме паром зараз є основним логістичним інструментом для забезпечення логістичних потреб окупантів в Криму та на Півдні", — пояснив речник Військово-морських сил ЗСУ.

Дмитро Плетенчук підсумував, що це має велике значення — інакше б росіяни не намагалися його відновити.

Як відомо, в ніч на 30 травня по поромній переправі в Керчі завдано удар ракетами ATACMS. В результаті удару пошкоджено два пороми. Пошкодження поромів підтвердили фотознімки. Один із них сів на мілину, чим заблокував роботу поромної переправи.

Після цього в українському Генштабі заявляли, що в результаті вдалої роботи українських військових логістику окупантів в Криму суттєво підірвано.

Нагадаємо, британські розвідники теж нещодавно заявляли, що удари Збройних сил України по двох російських залізничних поромах, ймовірно, спричинили значні перебої у військовій логістиці окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 18:55