Керченська поромна переправа. Джерело: Вікіпедія

Британська розвідка оцінила наслідки ураження російських поромних переправ у Криму

Удари Збройних сил України по двох російських залізничних поромах, ймовірно, спричинили значні перебої у військовій логістиці окупантів. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки.

Зазначається, що 29 травня ЗСУ завдали ураження по двох російських поромах, які були основними засобами для залізничного перевезення російських ешелонів з боєприпасами та паливом до окупованого Криму. У британській розвідці додають, що Москва також використовує автомобільні пороми типу RO-RO для транспортування важких вантажів через Керченську протоку.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Відомо, що пошкодження цих поромів призведе до того, що окупантам, ймовірно, доведеться якнайшвидше замінити залізнично-поромну переправу. Своєю чергою це негативно вплине на морську логістику країни-агресора. Це також потенційно вплинуло на постачання палива до Криму.

"Український удар по поромній переправі й подальша атака на паливний склад, який розташований неподалік, знову підкреслює вразливість протоки до українського втручання, попри значні інвестиції Росії в безпеку і протиповітряну оборону", — наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, ще у вересні минулого року британська розвідка повідомляла, що Росія посилює захист Кримського мосту. Адже переправа є дуже важливою для матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Півдня України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 15:21