Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У ЗСУ прокоментували інформацію про перекидання російських військ з Херсонщини на Харківський напрямок

Окупанти могли перекинути війська з Херсонщини на Харківський напрямок. Водночас у Збройних силах України зазначають, що не фіксують змін у складі окупаційної армії на Півдні.

Про це в ефірі телемарафону повідомляє речник Оперативно-стратегічного угруповування військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"З цього приводу можу сказати тільки те, що за останні кілька днів різких змін у складі, положенні, характері, дій військ противника на операційній зоні ОСУВ "Таврія" не виявлено", — наголосив речник.

Також він додав, що наразі немає ознак формування наступальних угруповань у зоні угруповування "Таврія". За його словами, інших змін в характері дій окупаційних військ тут немає.

Раніше, а саме 11 липня, речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що окупанти кидають багато сил, аби захопити Нью-Йорк на Донеччині. Водночас у ЗСУ не підтверджують і не спростовують бої в самому населеному пункті.

"Я не буду ні спростовувати, ні підтверджувати інформацію міжнародних і неміжнародних експертів, аналітиків. Я скажу, що Сили оборони України ведуть бої й за цей населений пункт", — заявляв він.

Нагадаємо, 18 липня Генштаб ЗСУ повідомляв, що протягом минулої доби на фронті зафіксовано 144 бойових зіткнення. Рашисти намагаються прорвати оборону Збройних сил України та просунутися вперед на деяких напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2024 12:35