Річка Оскіл на Харківщині. Скріншот із відео

Окупанти знищили переправу через річку Оскіл на Харківщині, — Синєгубов

Ситуація на Куп’янському напрямку фронту залишається складною. Зокрема в Куп’янській громаді Харківської області росіяни вкотре знищили переправу через річку Оскіл.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на коментар начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

"Куп'янський напрямок так само важкий, як і Харківський. Подекуди ми фіксуємо навіть більше бойових зіткнень і намагань ворога штурмувати позиції наших військовослужбовців саме на Куп'янському напрямку", — зазначив він.

За його словами, вночі ворог знову зруйнував переправу через річку Оскіл.

"Зараз будемо вживати всіх заходів щодо її відновлення та відбудови, це вже, на жаль, типова ситуація для нас", — сказав Синєгубов.

За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації, по переправі вдарили ракетою.

"Ворог показує, що для нього це принципово, оскільки раніше він бив туди або керованими авіабомбами, або іншими засобами. Сьогодні прилетіла ракета, тому ми розуміємо, що для них ця ціль для них є пріоритетною. У поєднанні з посиленням штурмів, знищенням переправ — Куп'янський напрямок залишається для ворога пріоритетним", — наголосив Синєгубов.

Він також додав, що переправу відновлюватимуть, оскільки вона використовується в тому числі для евакуації.

"Кожна переправа для нас дуже важлива. Це цивільна переправа, де рухаються люди, вантажівки, де рухається цивільний автотранспорт, автобуси, в тому числі це маршрути евакуації", — підсумував Синєгубов.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, протягом 17 липня на лінії фронту вже відбулося 99 бойових зіткнень. Найважча ситуація спостерігається на Покровському, Торецькому та Харківському напрямках. Проте підрозділи Сил оборони мужньо стримують натиск окупантів і жорстко відповідають на їхні спроби просунутися вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 17:19