Фото: Генштаб ЗСУ

Де на фронті найскладніша ситуація: у Генштабі назвали три напрямки

Протягом 17 липня на лінії фронту уже відбулося 99 бойових зіткнень. Найважча ситуація спостерігається на Покровському, Торецькому та Харківському напрямках. Проте підрозділи Сил оборони мужньо стримують натиск окупантів та жорстко відповідають на їхні спроби просунутись вперед. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ворог атакує за підтримки авіації: завдав уже шість авіаударів керованими авіабомбами. Кількість боєзіткнень від початку доби зросла до 15. Всі свої зусилля рашисти сконцентрували у районах Глибокого та Вовчанська. Атакували невеликими групами, до мотострілецького відділення. На даний час точиться один бій неподалік Глибокого, всі інші ворожі атаки зупинено.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до 17. Зосередження зусиль ворога відзначається у бік Північного та Нью-Йорка. Тут точаться активні бої. 

На Покровському напрямку противник сьогодні особливо активний. На даний час зафіксовано 21 боєзіткнення. Чотири з них ще тривають неподалік Новоолександрівки та Карлівки. Райони Олександрополя та Уманського окупанти п’ять разів обстріляли некерованими авіаційними ракетами.

На Куп’янському напрямку також збільшилась інтенсивність штурмових дій ворога. Вісім разів противник атакував позиції ЗСУ. Зокрема, неподалік Синьківки, Андріївки та Стельмахівки. Біля останньої ще тривають бої у двох локаціях. 

На Лиманському напрямку з початку доби зафіксовано шість штурмових дій рашистів, половину з яких успішно відбито українськими захисниками. Поблизу Торського та Макіївки тривають боєзіткнення.

На Сіверському напрямку російський агресор намагається покращити тактичне положення неподалік Спірного, Виїмки, Федорівки та Верхньокам’янського. Кількість боєзіткнень тут за сьогодні зросла до п’яти. Дві атаки наші воїни відбили, три — ще тривають. Керовану авіабомбу окупанти скинули у район Добропілля.

На Краматорському напрямку окупанти штурмують Часів Яр за підтримки авіації. Ще два штурми, біля Андріївки та Новомаркового, відбито.

На Курахівському напрямку продовжуються бої у двох локаціях поблизу Красногорівки. Окрім того, ворог атакував у районах Георгіївки та Парасковіївки. За сьогоднішній день на цьому відтинку зафіксовано 12 атак окупантів.

На Времівському напрямку ворог двічі проводив штурми біля Костянтинівки. Також бив шістьма КАБами по Катеринівці, а некерованими авіаракетами — двічі по району Урожайного.

На Оріхівському напрямку противник також активізувався. Ворог здійснив вісім атак у районах Новодарівки, Малої Токмачки та Новоандріївки. Окрім того, загарбники випустили близько ста некерованих авіаракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам’янського і П’ятихаток.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, окупанти двічі безуспішно намагалися потіснити українських воїнів з їх позицій.

На інших напрямках фронту обстановка суттєвих змін не зазнала.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.07.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 562 510 (+1110) осіб ліквідовано;
  • танків — 8238 (+11);
  • бойових броньованих машин — 15 871 (+9);
  • артилерійських систем — 15 411 (+43);
  • РСЗВ — 1120 (+1);
  • засоби ППО — 893 (+1);
  • літаків — 361;
  • гелікоптерів — 326;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 12 224 (+31);
  • крилатих ракет — 2398;
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 20 741 (+61);
  • спеціальної техніки — 2586 (+9).

Нагадаємо, за даними оперативно-тактичного угрупування військ "Харків", російські окупанти перегруповують штурмові групи на Харківському напрямку та продовжують атакувати позиції Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 16:59