Фото: росЗМІ

Окупанти перегруповують штурмові групи на одному із напрямків, — військові

Російські окупанти перегруповують штурмові групи на Харківському напрямку та продовжують атакувати позиції Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Оперативно-тактичного угрупування військ "Харків".

"Ворог намагається провести перегрупування своїх штурмових груп зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту та 18-ї мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу в районі н.п. Глибоке, а також здійснює підготовку штурмових груп зі складу 138-ї окремої мотострілецької бригади шостої армії до атак у Вовчанську", — поінформували в ОТУ "Харків".

Крім того, за даними військових, на даному відтинку фронту від початку поточної доби підрозділи Сил оборони відбили п’ять ворожих атак. Ще три боєзіткнення станом на ранок тривали. ЗСУ продовжують заходи з посилення стійкості оборони.

До того ж за минулу добу безповоротні та санітарні втрати ворога на Харківському напрямку становили 102 особи. Крім того, знищено три танки, протитанковий засіб, сім артсистем, 10 автомобілів, дві одиниці спеціальної техніки, 38 БпЛА, 49 укриттів та два пункти зберігання БК.

Нагадаємо, згідно з прогнозами розвідки Великої Британії, українські сили продовжать оборонятися протягом наступних шести місяців і не зможуть провести великомасштабну контрнаступну операцію до 2025 року. Однак українська армія вже намагається оскаржити тактичну ініціативу в обмежених контратаках на окремих ділянках фронту, і вона може провести обмежені контрнаступні операції, навіть значною мірою в обороні залежно від прибуття західної допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2024 12:59