Фото: росЗМІ

Росія перегруповує війська для нового наступу на Харківському напрямку, — ISW

Російське військове командування перегруповує сили, прагнучи продовжити наступальні операції на Харківському напрямку.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Харківська оперативно-тактична група України повідомила, що російське військове командування перекинуло штурмові групи 155-ї морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот) та 18-ї мотострілецької дивізії (11-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО] для підтримки наступальних операцій у районі Глибокого. 

Харківська оперативно-тактична група додала, що російські війська готують штурмові групи 138-ї мотострілецької бригади (Шоста загальновійськова армія та 153-ї мотострілецької дивізії (47-ма танкова дивізія) в районі Вовчанська для подальших наступальних дій. Харківська оперативно-тактична група додала, що російські війська не можуть евакуювати поранених на деяких ділянках Харківського фронту, що призводить до погіршення епідеміологічної ситуації. Російський мілблогер стверджує, що російське Північне угруповання військ, яке відповідає за наступ на Харківському напрямку, має лише 30 000–70 000 солдатів — цього недостатньо для повноцінного прориву української оборони на глибину до 40 кілометрів.

Нагадаємо, раніше аналітики заявляли, що війська країни-агресорки поступово нарощують темпи своїх наступальних операцій у Донецькій області. Це може свідчити про підготовку до чергового літнього наступу рашистів.

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що станом на сьогодні існує загроза наступу російських загарбників на Півночі України. Це пояснюється бажанням Кремля мобілізувати ще 300 тисяч росіян до лав ворожої армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2024 07:02