Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Про що свідчить нарощування темпів наступу РФ на Донеччині: пояснення ISW

Війська країни-агресорки поступово нарощують темпи своїх наступальних операцій у Донецькій області. Це може свідчити про підготовку до літнього наступу рашистів.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Російські війська посилюють темп своїх наступальних операцій у Донецькій області, водночас знижуючи швидкість атак у північній частині Харківської області, що відповідає оцінці ISW, згідно з якою російські наступальні операції в Харківській області в першу чергу спрямовані на фіксацію та відволікання українських сил, щоб дозволити Російські сили активізуються в інших місцях", — йдеться у звіті ISW.

Так, за даними фахівців, рашисти збільшили інтенсивність атак на напрямку Торецьк-Горлівка в ніч на 18 червня і підтримували відносно високу інтенсивність атак на цій ділянці з 19 по 22 червня. Натомість темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області різко знизився в останні дні, особливо у порівнянні з серединою травня цього року.

Аналітики наголосили, що командування армії країни-агресорки вважає, що наступальна операція в Харківській області мала на меті зафіксувати українських воїнів вздовж північного кордону, щоб надати російським військам можливість відновити наступальні операції на інших відтинках фронту.

До того ж українські джерела також підтвердили, що деякі українські сили передислокувалися із Донеччини на Харківщину. Відтак, ворог може це використати для посилення атак, особливо на напрямку Торецьк-Горлівка. 

"Українські джерела попереджали, що Росія проведе літній наступ, який, ймовірно, зосередиться на сході України після проведення наступальних операцій на півночі, спрямованих на використання обмежених ресурсів України, а нещодавнє посилення в Донецькій області може свідчити про підготовку до такого літнього наступу", — наголосили аналітики.

Нагадаємо, за інформацією речника оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назара Волошина, російські війська призупинили свої бойові дії в Харківській області. Крім того, загарбники через великі втрати змушені виводити свої підрозділи на доукомплектування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 07:00