Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Окупанти призупинили бої в Харківській області та частково виводять підрозділи

Російські війська призупинили свої бойові дії в Харківській області. Крім того, загарбники через великі втрати змушені виводити свої підрозділи на доукомплектування.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що за минулу добу та станом на сьогоднішній ранок ворог наступальних дій в Харківській області не проводив.

"Противник намагається виводити свої підрозділи, які перебували в районі Вовчанська, Тихого та Глибокого через те, що вони частково втратили боєздатність. Сили оборони надійно там тримали оборону та доволі вдало розбили ворога. Тому він частково виводить деякі підрозділи на доукомплектування, бо вони небоєздатні", — пояснив речник "Хортиця".

Як відомо, у травні росіяни розпочали наступальні дії в Харківській області. Окупанти планували захопити Вовчанськ і просунутися до Харкова з боку Липців. Проте російський план провалився.

Однак найбільша активність ворога, за даними Генштабу ЗСУ, спостерігається на іншому напрямку — Покровському. Лише за сьогодні російські війська понад 20 разів атакували позиції українських воїнів там. Також росіяни активізувалися в районі Торецька.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу ЗСУ завдали потужних ударів по армії країни-агресорки. Ворог втратив багато техніки й особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2024 16:19