Фото: росЗМІ

Росіяни посилено наступають на одному із напрямків: у ISW назвали мету окупантів

Війська країни-агресорки зосередили свої зусилля на наступальних діях на Лиманському напрямку. Натомість ворог знизив темпи наступу на Куп'янському напрямку.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Зокрема, у звіті ISW наголошується, що речник, який діє на Куп'янському напрямку, заявив, що наразі російські війська мають на меті вийти на адмінмежі Луганської області на Лиманському напрямку та на східний берег річки Оскіл на Куп’янському напрямку.

Відтак, ворог проводить поповнення та ротацію невизначених деградованих підрозділів, які брали участь у наступальних операціях на Куп’янському напрямку перед виборами президента Росії 17 березня.

До того ж зазначається, що 30 березня позиційні бої тривали на лінії Куп’янськ—Сватове—Кремінна

"Позиційні бої точилися на північний схід від Куп’янська біля Синьківки, на захід від Кремінної біля Тернів і за 12 кілометрів на південь від Кремінної біля Білогорівки", — зазначили в Інституті.

Крім того, аналітики зауважили, що оборонне відомство країни-агресорки продовжує стверджувати, що російське Південне угруповання військ захопило Іванівське (на захід від Бахмута), але ISW наразі не знайшло візуальних доказів, які б підтверджували ці заяви.

Водночас командир української роти ударних безпілотників повідомив, що російські сили на Горлівському напрямку (на південний захід від Бахмута) розгорнули свої артилерійські системи на максимальній відстані від лінії фронту, щоб захистити ці системи від ударів українських безпілотників.

"Командувач додав, що таке розгортання артилерійських систем ускладнює українським силам удари по них на більшій відстані, і що російські війська встановлюють приманки для українських ударних безпілотників, розміщуючи міни поверх фальшивих частин обладнання, які детонують, коли дрон наближається", — повідомили аналітики.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський не виключає проведення нового контрнаступу української армії до кінця 2024 року. Це відбудеться у разі стабілізації фронту, що дозволить Україні озброїти та навчити нові бригади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 07:06