Фото: росЗМІ

Рашисти намагаються просунутися на одному з напрямків та перекидають додаткові сили, — ISW

Російські загарбники намагаються просунутися на Куп'янському напрямку та перекидають туди додаткові сили. На даному відтинку фронту тривають активні позиційні бої.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними ISW, 29 березня тривали позиційні бойові дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремміна, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було.

Водночас, як запевняють аналітики, позиційні бої тривали на захід від Кремінної біля Тернів і на південь від Кремінної біля Білогорівки. 

"Заступник командира українського загону, який діє на Куп’янському та Лиманському напрямках, заявив, що російські війська продовжують зосереджувати приблизно 100 тисяч особового складу на Куп’янському та Лиманському напрямках і мають проводити ротації (імовірно, тактичні) щонайменше раз на тиждень шляхом живої сили та втрати обладнання", — наголосили у Інституті.

Крім того, український військовослужбовець розповів, що російські війська накопичують особовий склад і техніку та перекидають додаткові сили на Куп’янський напрямок, щоб продовжити штурми позицій ЗСУ із метою захоплення Куп’янська та Куп’янська-Вузлового. Заступник командувача зазначив, що російські сили найбільш активні на Лиманському напрямку в районі Білогорівки та Терн та безрезультатно намагаються просунутися на цьому відтинку фронту в районі Синьківського (на північний схід від Куп'янська) та Іванівки (на південний схід від Куп'янська).

"Заступник командувача заявив, що українські сили не помітили жодних російських диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися проникнути в Україну через міжнародний кордон України з Росією, а український голова Харківської області Олег Синегубов заявив, що українські сили не помітили зосередження російських військ для нападу на місто Харків", — додали аналітики.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський не виключає проведення нового контрнаступу української армії до кінця 2024 року. Це відбудеться у разі стабілізації фронту, що дозволить Україні озброїти та навчити нові бригади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 07:02