Фото: ілюстративне. Джерело: ГУ ДСНС України

Росіяни вперше на Куп’янському напрямку застосували керовані авіабомби з касетними зарядами

На Куп'янському напрямку російська армія вперше застосувала керовані авіабомби з касетними зарядами. Даним видом озброєння ворог атакував Харківщину 3 березня.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

За його словами, Куп’янський напрямок залишається одним із найгарячіших на лінії фронту. Лише за минулу добу окупанти обстріляли 15 населених пунктів Харківщини.

"Ми вперше зафіксували удар керованою авіабомбою, яка несла в собі касетний снаряд — бойову частину. Це збільшує зону ураження. Для нас це погана новина, оскільки ще більше цивільного населення може постраждати. Такою керованою авіабомбою ворог вчора вдарив по Куп’янську", — заявив він.

Голова Харківської ОВА проінформував, що через такі удари на Раду оборони області винесли питання примусової евакуації сімей з дітьми.

"У Куп’янську ситуація стабільна вже вісім місяців, місто фактично щодня перебуває під ворожим вогнем, звідти триває евакуація. Ми вже вивезли з Куп’янського напрямку майже 29 000 людей, з яких 869 — діти. Плануємо вивезти ще 1500 людей", — зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, 1 березня війська країни-агресорки з безпілотника скинули снаряд на житловий будинок у селі Митрофанівка Куп'янського району Харківської області. Постраждала родина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 17:57