Фото: росЗМІ

У ЗСУ розповіли, чи здатні росіяни оточити Часів Яр

Наразі немає загрози оточення міста Часів Яр, що на Донеччині. Окупанти на цьому напрямку намагаються атакувати на флангах.

Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков.

"Ні, на сьогодні загроза оточення не існує, її немає. Якщо подивитись на ситуацію, то ворогу не вдається здійснити ті наміри, які були спершу та які продовжує втілювати в життя", — йдеться у заяві військового.

Калашніков наголосив, що загарбники намагаються просунутися на флангах у напрямку Часового Яру та уникають прямого штурму населеного пункту, адже це може призвести до великих втрат.

Окупанти, за словами військового, проводять штурми невеликими групами до восьми осіб після інтенсивної артпідготовки. Також російська армія активно застосовує дрони зі скидами. При цьому окупанти не застосовують броньовану техніку.

"Ситуація контрольована Силами оборони України, тому що штурми нам вдається відбивати", — додав Олег Калашніков.

Нагадаємо, за даними Генштабу, станом на 25 липня від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 571 тисячу своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 230 мертвих окупантів. Окрім того, рашисти залишили на полі бою велику кількість знищеної українськими воїнами техніки.

Як зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни, здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Своєю чергою командувач Національної гвардії України Олександр Півненко заявив, що вже у найближчі 45 днів російські загарбники перейдуть в оборону на фронті. Окупанти не зможуть продовжувати штурми на кількох напрямках через великі втрати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 13:22