Фото: росЗМІ

У ЗСУ розповіли, скільки рашистів базується на окупованій частині Запоріжжя й чи готуються вони до наступу

У Запорізькій області чисельність російських військ сягає 90 тисяч. Водночас ознак формування наступального угрупування немає.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За словами речника, наразі в Запорізькій області спостерігається приріст чисельності військ РФ, як він пояснив, за останні три тижні додалось ще дві тисячі солдатів окупаційної армії. Проте він додав, що ці величини є відносними, у зв'язку з чим особливих приводів для занепокоєння немає.

"Якщо поділити різні напрямки, очевидно, що 90 тисяч у Запорізькій області, в зоні, та, що стосується нашого ОСУВ, це цифра, яка не дає особливих приводів для занепокоєння. Мова йде про усю оперативну глибину російської оборони в регіоні, де у них є свої фортифікації, окуповані міста та порти", — зазначив він.

Водночас Лиховій наголосив, що ознак формування наступального угруповування росіян в Запорізькій області немає, проте невеликі рухи все ж відстежуються. Йдеться про ротацію особового складу.

"Йде ротація особового складу, йде заміна і, як сказав головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський, якщо росіяни наступатимуть на Запорізькому напрямку - вони отримають гідну відсіч. Втім, поки що передумов для цього не бачимо", — додав речник.

Нагадаємо, своїй офіційній сторінці у Facebook воїни 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади 24 липня відбили один з найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни. Зазначається, що рашисти під час штурму їхніх позицій одночасно застосували 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та бойову машину підтримки танків "Термінатор".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 13:39