Скріншот із відео

Атакували на танках і мотоциклах: на Курахівському напрямку ЗСУ відбили один із найбільших штурмів (відео)

Воїни 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади 24 липня відбили один з найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни.

На своїй офіційній сторінці у Facebook воїни розповіли, що рашисти під час штурму їхніх позицій одночасно застосували 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та бойову машину підтримки танків "Термінатор". 

"Атакували росіяни й на мотоциклах — виїхало 12 "гонщиків". Ворожі колони висунулись для атаки на світанку. Штурм почався відразу з кількох напрямків", — зазначили військові.

Наголошується, що аеророзвідка бригади виявила російську техніку ще далеко на підступах. По бойових порядках окупантів відразу почала працювати артилерія. Так, перші танки й бойові броньовані машини почали зупиняти оператори ударних дронів. Далі вступили у бій протитанкісти.

"Чимало техніки підірвалось на мінах, підступно розставлених саперами 79-ки. У підсумку бою наші десантники підбили 6 танків та 7 ББМ з піхотою. Спалили усі 12 мотобайків. Росіяни зазнали шалених втрат у живій силі: 40 росіяни — знищено, ще 37 — поранено. Після підбиття перших танків і бронемашин, інша техніка кинулась тікати з поля бою. Піхоту, що порозбігалась по посадках, добивали скидами наші пілоти", — зауважили у 79-й окремій десантно-штурмовій Таврійській бригаді.

Нагадаємо, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, ситуація на фронті залишається складною та напруженою. Ворог, попри значні втрати, які завдають йому українські захисники, продовжує спроби прорвати оборону. 24 липня загарбники зосередилися на Курахівському та Покровському напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2024 23:08