Фото: соцмережі

Учні хочуть навчатись українською мовою на окупованих територіях: деталі від Нацспротиву

Навіть попри окупацію українці продовжують боротись за свою самоідентичність на тимчасово захоплених територіях. Багато учнів виявили бажають вивчати українську мову.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними джерела, у школах на окупованих територіях тимчасово дозволено отримувати уроки української мови, якщо є заява батьків. Навіть попри тиск, який здійснюють на батьків, кількість заяв щодо вивчення української більше ніж очікували у кремлі.

У школах бракує українських підручників

Центр нацспротиву наголошує, що у регіоні не вистачає підручників, адже для таких уроків росіяни надрукували свої підручники української мови з розповідями про "братні народи" й виправдовуванням окупації. Проте кількість примірників завезли на ТОТ набагато менше, ніж охочих вчити рідну мову.

Наразі окупаційна адміністрація поставила завдання директорам підконтрольних шкіл провести бесіди з батьками, аби ті відмовились від вивчення їх дитиною рідної мови.

Нагадаємо, рашисти продовжують проводити пропагандистську діяльність на тимчасово захоплених територіях України. Зокрема, окупаційна влада звернулася до Москви з проханням надати їм більше російських педагогів для роботи в школах.

Раніше повідомлялося, що рашисти не можуть знайти студентів для своїх псевдоуніверситетів на тимчасово окупованій території Україні. Щоб покрити цей дефіцит, росіяни відправляють навчатися у заклади дітей-сиріт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 19:07