Украерорух отримав прибутку у 183 мільйона гривень

31 ЖОВТНЯ 2021 12:21

За результатом діяльності у III кварталі 2021 р. Украерорух отримав чистий прибуток у розмірі 183 млн грн. Позитивного фінансового результату вдалося досягнути, не зважаючи на те, що інтенсивність повітряного руху за ІІІ квартал була на 26 % нижчою в порівнянні з аналогічним періодом докризового 2019 року.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

Що сприяло позитивному фінансовому результату?

-антикризові заходи, спрямовані на оптимізацію всіх видатків;

-ефективне використання залучених кредитних коштів для підтримання ліквідності підприємства;

-запровадження Міністерством інфраструктури України економічно обґрунтованих ставок за аеронавігаційне обслуговування над Чорним морем з червня 2021 року;

-системна робота з українськими та іноземними авіакомпаніями з метою їх залучення до використання повітряного простору України, що втричі збільшило кількість польотів у повітряному просторі над Чорним морем;

-фінансова дисципліна в розрахунках із боку партнерів-авіакомпаній.

Кількість польотів на початок 2021 року становив лише 50 % від рівня 2019. Проте, завдяки ефективним заходам, збиток отриманий за результатами І півріччя (-260 млн грн) вдалося зменшити. За 9 місяців поточного року сумарний збиток скорочено до 77 млн грн (при фактичному збитку за попередній рік у понад 1 млрд грн).

З огляду на «низький сезон» зимової навігації та запровадження нових коронавірусних обмежень, IV квартал 2021 та І квартал 2022 прогнозуються неприбутковими для всіх учасників авіаційного ринку. Проте, Украерорух очікує на прибуткову діяльність у майбутньому, а також повернення докризового рівня оплати праці на підприємстві. Цьому сприяє стабілізований фінансовий стан, наявність плану дій на наступний рік щодо збільшення інтенсивності польотів та подальшого розвитку транзитного потенціалу повітряного простору України.

Нагадаємо, що за підсумками вересня кількість авіапольотів над Україною досягла 76% від допандемічного рівня. Цей показник є в тому числі результатом державної політики з розвитку регіональних аеропортів та заохочення внутрішнього туризму.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Уряд схвалив Стратегію протидії катуванням та затвердив План заходів її реалізації

Економіка, 31.10.2021 12:21