Фото: МЗС

Україна має фотодокази падіння "шахедів" на території Румунії, — Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази падіння дронів типу Shahed на території Румунії під час масованої повітряної атаки Російської Федерації на нашу державу у ніч на 4 вересня.

Про це Кулеба заявив під час спілкування з журналістами в Києві

"Я думаю, що конкретно в цьому випадку вони (румунська влада, — ред.) зараз вивчають усі аспекти того, що відбулося. Безглуздо заперечувати, що туди щось впало. І ми авторитетно стверджуємо, із доказами, що це прилетіли дрони Shahed. Ми маємо фотодокази того, що там щось впало", — сказав Кулеба.

Також Кулеба наголосив, що румунська влада вирішила взяти паузу, щоб повністю дослідити ситуацію і зробити висновки. За його словами, "є тенденції на намагання не ескалювати інтерпретації тих чи інших подій з боку партнерів, щоб не бути втягнутими у безпосередній конфлікт". Водночас для України абсолютно очевидно, що сталося в Румунії.

"У нас є фотодокази. Ми готові ними поділитися, але остаточні висновки робитиме румунська влада, яка потім має не тільки зробити висновки, а й сказати, що вона з цим буде робити. Висновки зробити простіше, ніж потім щось із ними зробити. Через це така надобережна реакція", — резюмував очільник МЗС України.

Падіння російського дрона у Румунії: що відомо

У ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії.

Фото: Facebook Олега Ніколенка

Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося в районі Ізмаїльського порту.

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", — повідомив своєю чергою речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він закликав партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав

Нагадаємо, Міністерство оборони Румунії у спеціальній заяві засудило атаки на українські об’єкти та цивільну інфраструктуру. У румунському відомстві назвали їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 18:19