Фото: ілюстративне. Джерело: Reuters

Румунія відреагувала на падіння російського дрона на її території

Міністерство оборони Румунії у спеціальній заяві засудило атаки на українські об’єкти та цивільну інфраструктуру. У румунському відомстві назвали їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила.

Про це повідомила прес-служба Міноборони Румунії.

Там зазначили, що відповідальні структури в режимі реального часу відстежували ситуацію, спричинену атаками російських безпілотників минулої ночі на інфраструктуру морського порту Рені.

"Атаки безпілотників, здійснені Російською Федерацією, не становили прямої військової загрози нашій національній території чи територіальним водам Румунії", — додали в румунському відомстві.

У міністерстві продовжують впроваджувати заходи посиленої пильності в наземному, морському та повітряному просторі, а також заходи, призначені для зміцнення оборони та стримування на східному фланзі, відповідно до національного плану та планів НАТО.

Падіння російського дрона у Румунії: що відомо

У ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе "Шахед" впали та вибухнули на території сусідньої Румунії.

падіння шахеда

Фото: Facebook Олега Ніколенка

Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося в районі Ізмаїльського порту.

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", — повідомив своєю чергою речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Він закликав партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав

Нагадаємо, що під час атаки порту в Ізмаїлі в Одеській області на початку серпня запущені рашистами "шахеди" пролітали над територією Румунії. Один з іранських дронів упав у румунському повіті Тулча. Щоправда, згодом фахівці Військово-повітряних сил Румунії оглянули комуну Чаталкіой, де нібито впав російський дрон, але жодних уламків там не знайшли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 12:17