Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft

Україна отримає бронемашини Wisent 1 MC для прориву мінних полів

Німецька та британські компанії заявили про те, що нададуть Україні спецтехніку Wisent 1 MC для прориву мінних полів. Зокрема, поставити бронемашини пообіцяли компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering.

У заявах зазначається, що компанії отримали контракт  на постачання спецтехніки Україні.

Устаткування складатиметься з броньованої машини підтримки Wisent 1 компанії FFG, оснащеної повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Броньовані інженерні машини та мінні відвали були замовлені урядом Німеччини для України. Постачання планується завершити до кінця 2023 року. Кількість техніки та мінних відвалів не розкривається жодною з компаній.

Характеристики Wisent 1 MC

Wisent 1 MC — це броньовані машини підтримки Wisent 1, вироблені FFG, які будуть оснащені повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

БМП Wisent 1 має модифікований корпус танка Leopard 1. Вона також оснащена високим балістичним захистом і захистом від мін, що гарантує максимально можливу безпеку екіпажу. Крім того, Wisent 1 MC оснащений системою розмітки смуг, яка дозволяє наступним військам безпечно проходити через розчищені поля.

Нагадаємо, днями президент США Джо Байден запевнив, що Україна отримає бойові танки Abrams M1 від Штатів. Йдеться про 31 одиницю.

До того ж 26 січня стало відомо, що Канада передасть Україні важкі танки Leopard 2. Йдеться про чотири бойові машини німецького виробництва.

Війна, 29.01.2023 20:55