Фото: Facebook Рустема Умєрова

Україна отримає F-16 вже найближчим часом, — Умєров

Вже у короткостроковій перспективі України отримає на своє озброєння сучасні винищувачі F-16. Також партнери розглядають й інші варіанти озброєння для військової допомоги.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров в ефірі телемарафону.

За його словами, Україна веде активну підготовку до отримання F-16. Зокрема, держава працює над інфраструктурою, і технічним обладнанням.

"Короткостроково ми отримаємо F-16. Середньостроково, на перспективу також робили замовлення для Сил оборони майбутнього, але це 2027-2030 рік. Робота йде, скоро ми їх отримуватимемо. Ми обговорюємо не лише F-16, перелік величезний", — додав глава Міноборони.

Умєров також уточнив, що немає жодних лімітів на передачу технологій та роботу з озброєнням.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що ключем до успіху під час звільнення українських територій є перевага в повітрі. Але планування будь-яких військових операцій варто підходити комплексно. Також Ігнат зазначав, що триває підготовка українська льотчиків на винищувачах F-16. Наразі вони підіймаються в небо з інструкторами, але вже готові до самостійних вильотів.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошував, що Україні залишилося вирішити технічні моменти з підготовки українських пілотів, техніків та інфраструктури. За його словами, коаліція F-16 продовжує працювати, зокрема й над збільшенням кількості літаків, які будуть передані Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 23:18