Фото: "ТРО Медіа"

Україна отримає нову партію САУ Caesar від Франції

Україна підписала кілька контрактів на постачання зброї із військовими компаніями із Франції. Зокрема, йдеться про закупівлю самохідних артилерійських установок Caesar.

Про це повідомляє французьке видання Ouest France.

За інформацією ЗМІ, холдинг KNDS поставить Україні ще шість самохідних гаубиць Caesar. Також підписано контракт для надання запасних частин на випадок ремонту. Ця угода стосується і запчастин на "колісні танки" AMX-10RC.

"Домовленості з французькою компанією CEFA передбачають постачання восьми автомобілів-амфібій для подолання водних перешкод. А представники компанії Delair підписали контракт із Міністерством оборони України на поставки дронів", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанії Thales та Turgis & Gaillard домовилися з Україною про спільну розробку дронів. Крім того, CEFA поставить перші вісім роботів розмінування.

Нагадаємо, що під час зустрічі з міністром оборони Себастьєном Лекорню в Києві Володимир Зеленський відзначив ефективність наданої Францією військової допомоги, зокрема, зенітно-ракетних комплексів SAMP/T, самохідних артилерійських установок Caesar та далекобійних ракет SCALP-EG. Також окрему увагу приділили посиленню української ППО, що особливо важливо напередодні зимового періоду.

Варто зауважити, що Зеленський під час зустрічі вручив Себастьєну Лекорню орден "За заслуги" ІІ ступеня за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 21:48