Фото: ЗС США

Україна отримає першу партію танків Abrams: Politico назвало дату

Першу партію американських танків Abrams Україна може отримати уже в середині вересня. Дві сотні українських військових пройшли навчання на полігонах в Німеччині.

Про це пише Politico.

Бійці ЗСУ, зазначають журналісти, саме завершили загальновійськові навчання батальйонів на полігоні Хоенфельс, які є одним із останніх етапів програми. За даними видання, уже в середині вересня десять танків буде відправлено в Україну.

"Вони наразі перебувають у Німеччині на остаточному ремонті. Щойно все буде готово, вони будуть відправлені в Україну", — йдеться у матеріалі.

У Politico наголошують, що західні офіційні особи сподіваються, що прибуття танків Abrams дасть українським військовим перевагу, необхідну їм для прориву російських оборонних ліній під час контрнаступу.

Що відомо про танки Abrams

М1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Особливостями Abrams є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів, які відрізнялися варіантами поліпшення озброєння, систем захисту та електроніки).

Американські танки M1 Abrams залежно від модифікації оснащуються 105-мм або 120-мм гарматою, а також трьома кулеметами. З початку 1980 років було виготовлено близько дев'яти тисяч одиниць цієї техніки. Більшість з них були або знаходяться на озброєнні США.

Стратегічна мобільність танків полягає в здібності своєчасно прибути у визначений регіон. Танк може перекидатися повітрям військово-транспортними літаками C-5 Galaxy або C-17 Globemaster III. Обмежені можливості літаків (два боєздатних танки в С-5, один танк в C-17) викликали серйозні проблеми матеріально-технічного забезпечення при розгортанні танків під час першої війни в Перській затоці, хоча часу для перевезення 1 848 танків морським шляхом було достатньо.

Abrams також перевозиться вантажівками, а саме важким транспортером, який може транспортувати танк по шосе, другорядних дорогах, та по перетятій місцевості. Він також вміщує чотирьох членів екіпажу танка.

Нагадаємо, 30 серпня Німеччина оголосила про надання Україні чергового пакету військової допомоги. Серед іншого, він містить танки Leopard 1A5.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 08:41