Фото: Вікіпедія

Україна отримає від Канади нову партію танків Leopard 2, — ЗМІ

У п'ятницю, 22 вересня, уряд Канади оголосить про військову допомогу Україні. До пакету, зокрема, увійдуть додаткові танки Leopard 2.

Про це повідомляє CTV News. За даними джерела, з січня 2022 року Канада надала військову, економічну та гуманітарну допомогу на суму понад 9,8 мільярда канадських доларів.

Уряд Канади також запровадив кілька пакетів санкцій проти Російської Федерації та спрямував канадські збройні сили в Європу для навчання українських військових. Канада також прихистила у себе понад 175 тисяч українців.

Новий пакет допомоги від Канади: що відомо

Згідно з наявною інформацією, 22 вересня федеральний уряд оголосить про додаткову військову допомогу в розмірі 650 мільйонів доларів (482,6 мільйона доларів США) протягом наступних кількох років. У рамках цих грошей Канада поставить більше танків Leopard 2. Це пов'язано з червневим зобов'язанням надати допомогу в технічному обслуговуванні та ремонті в Польщі військових танків, переданих союзниками.

Також Канада оголосить про нові санкції проти Росії.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Оттаві розпочалася зустріч президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Вони проведуть переговори віч-на-віч та у розширеному форматі.

Також 21 вересня в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джозефом Байденом. Очільник української держави подякував американському лідеру за плідний діалог і потужну підтримку всіх українців. Вони обговорили оборонну підтримку України та подальшу співпрацю на благо обох країн і всього світу, досягнули нових домовленостей, які зміцнять обороноздатність України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 20:25