Фото: Рixabay

Україна отримає від США ще $200 млн: на що їх витратять

Сполучені Штати Америки у п'ятницю, 16 червня, оголосили про новий пакет гуманітарної допомоги Україні. Кошти виділяються громадянам, які постраждали від російського повномасштабного вторгнення. Йдеться про пакет на суму 205 мільйонів доларів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США. Допомогу спрямують на закупівлю харчових продуктів, питної води, на юридичну допомогу, послуги охорони здоров'я та освіти.

"Ці кошти також допоможуть жертвам війни підтримувати зв'язок із членами сім'ї, які були розлучені, та, коли це можливо, сприятимуть возз'єднанню сім'ї", — йдеться у повідомленні Держдепу.

У відомстві нагадали, що усього з початку поточного року Вашингтон передав Києву гуманітарної допомоги на 605 мільйонів доларів. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ця сума складає понад 2,1 мільярда доларів. Вказується, що фінансування забезпечує додаткову підтримку гуманітарним організаціям та доповнює допомогу країн, які приймають та підтримують біженців.

"Ми, як і раніше, закликаємо до негайного припинення агресивної війни Росії та до того, щоб Росія сприяла безперешкодному доступу до постачальників гуманітарної допомоги в Україні та безпечного проходу для тих, хто прагне перебратися до більш безпечних районів", — додали в Держдепі.

Нагадаємо, 13 червня США оголосили про виділення нового пакету військової допомоги для України. Його вартість становить 325 мільйонів доларів. Туди увійшли додаткові боєприпаси для NASAMS, зенітні комплекси Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, 15 бойових машин піхоти Bradley, 15 бойових машин піхоти Bradley тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.06.2023 04:23