Фото: танк Leopard 2. Джерело: "Мілітарний"

Україна перекинула свої найкращі танки у Курську область, — Forbes

У серпні цього року Україна розпочала військову операцію у Курській області Росії та взяла під контроль близько тисячі квадратних кілометрів території держави-агресора. Втім, Київ платить за це територіями на сході, а також пошкодженням найдорогоціннішої західної техніки.

Як повідомляє видання Forbes, вторгнення до РФ було ризикованим кроком, адже перекидання своїх добре оснащених підрозділів для наступу на російські території, позбавило війська вздовж лінії фронту на сході та півдні України життєво важливих підкріплень. 

Зазначається, що саме це призвело до того, що українські військові відступили з кількох ключових сіл і міст. Найпомітніші серед цих втрат — це Вугледар. Втім, попри це Україна продовжує спроби наступати на території Курської області. Відомо, що з середини вересня українські війська прорвали кордон за 32 кілометри на Захід від головного напрямку атаки.

"Так, неподалік від російського села Веселе, 21-ша механізована бригада та 225-й десантно-штурмовий батальйон української армії, а також підрозділи підтримки, ведуть маневрений бій з місцевим російським гарнізоном, маневруючи полями та смугами дерев, щоб знайти та використати прогалини в російській обороні", — зауважує видання.

Мапа бойових дій у Курській області

Джерело: DeepStateMap

У Forbes припускають, що Збройні сили України мають на меті наступати на Схід і врешті-решт з’єднатися з головним виступом, таким чином оточуючи будь-які російські війська, що залишилися між річкою Сейм та кордоном.

Так, бійці 21-ї механізованої бригади та 225-го десантно-штурмового батальйону, які мають на озброєнні бойові машини піхоти CV90 шведського виробництва та танки шведського чи німецького виробництва — Strv 122 або Leopard 2A6 ведуть важкі бої у Курській області. Це одні з найкращих одиниць бронетехніки на озброєнні української армії, додають у виданні.

На відео, яке було опубліковане українськими військовими Strv 122 або Leopard 2A6 буксирує пошкоджений танк Т-72 у полях на південний захід від села Веселе. На ньому видно, що цей танк також отримує пошкодження внаслідок атаки дрона чи вибуху міни. Втім, на щастя для чотирьох осіб екіпажу пошкодженого танка, він зміг продовжити рух, адже не отримав критичних пошкоджень. 

Надалі Strv 122 або Leopard 2A6 продовжує буксирувати виведений з ладу Т-72, ​​вочевидь, прямуючи до відносно безпечного українського боку кордону.

"Кожен Strv 122 і Leopard 2A6 дорогоцінний для України, адже торік українські військові отримали лише 10 Strv 122 від Швеції та 21 Leopard 2A6 від Німеччини та Португалії. Більша частина цих танків належить 21-й бригаді", — зауважує видання.

Так, той факт, що українське командування готове ризикнути небагатьма своїми Strv 122 і Leopard 2A6 в Курській області, свідчить про те, яке значення вони надають операції на російських територіях, додає Forbes підбиваючи підсумки.

Нагадаємо, раніше окупаційні війська, ймовірно, з 15-ї бригади "П'ятнашки", які контратакували українські позиції у Курській області, застрягли у російських протитанкових ровах. Провальна атака була спрямована на підконтрольне українськими військами село Плехово.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 10:55