Фото: соцмережі

ЗСУ знищили усі три переправи через річку Сейм на Курщині, — Forbes

Збройні сили України зруйнували три важливі для росіян мости у Курській області РФ. У такий спосіб українські бійці намагаються ізолювати частину регіону.

Про це повідомляє Forbes.

За даними видання, наразі знищено мости у місті Глушково, у селах Званному і Карижі. Сталося це протягом 16-19 серпня. Ці переправи були "єдиними великими постійними мостами в цьому районі". Головною метою ЗСУ, на думку журналістів, є — ізоляція частини Курська — на захід від зони вторгнення площею 300 квадратних миль, яка частково обмежена Сеймом.

"Неясно, скільки ще мостів — постійних чи тимчасових — українським військам доведеться зруйнувати, щоб ефективно ізолювати велику ділянку Курської області, прилеглу до нинішньої зони наступу. Але, ймовірно, вони домоглися великого прогресу", — йдеться у матеріалі.

Журналісти зауважили, що росіяни намагаються зірвати плани ЗСУ та тимчасові понтонні мости, але такі переправи є ще вразливішими до атак.

"Якщо українці зосередили достатньо розвідувальних і ударних засобів, щоб знищити три постійні мости за чотири дні, то, ймовірно, немає причин, через які вони не можуть також знищити будь-які тимчасові мости, що з’являться в тому ж районі", — вважають у Forbes.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Збройні сили України поступово просуваються у Курській області Росії та мають певні "додаткові успіхи". Натомість військове командування РФ для відбиття атак передислокувало підрозділи з напрямку Часів Яру на Курщину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2024 11:42