Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ досягли нових успіхів: аналітики оцінили просування Сил оборони в Курській області

Збройні сили України поступово просуваються у Курській області Росії та мають певні "додаткові успіхи". Натомість військове командування РФ для відбиття атак передислокувало підрозділи з напрямку Часів Яру на Курщину.

Про це повідомили американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними фахівців, українські бійці продовжують завдавати ударів по російських понтонних мостах та понтонному інженерному обладнанню на захід від нинішнього виступу Курської області над річкою Сейм у Глушківському районі. Зокрема, безпілотники ЗСУ завдають ударів по техніці, яка доставляє понтони до плацдарму поблизу річка Сейм приблизно за три кілометри на північ від Глушково.

Крім того, як зазначили в Інституті, українські сили продовжують механізовані атаки на околиці Кореневого. Там російські сили завдають артилерійських і повітряних ударів, щоб стримати просування українських сил. До того ж, за словами аналітиків, російські сили змогли відновити деякі втрачені позиції і просунулися в полях на південь від Сафоновки.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 20 серпня, показують, що українські війська також просунулися в лісистих районах на північ від Руського Поріччя (на північний схід від Суджі та в 20 км від міжнародного кордону), що узгоджується з картами російських мілблогерів, які показують просування України над усіма адміністративними кордонами Руського Поріччя", — йдеться у звіті ISW.

Також аналітики зауважили, що військове командування армії РФ передислокувало елементи 11-ї бригади, що призначені для заміни або посилення передових підрозділів. Натомість підрозділи, що беруть участь у бойових діях на фронті, не залучала.

"ISW продовжує оцінювати, що російське військове командування, ймовірно, вкрай не бажає виводити підрозділи, які беруть участь у бойових діях, з більш пріоритетних секторів Донецької області через побоювання, що це може призвести до подальшого сповільнення темпів російських операцій на цих напрямках", — наголошують експерти.

Крім того, Росія передислокувала до Курської області частини 30-го мотострілецького полку (72-га мотострілецька дивізія, 22-й армійський корпус, Ленінградський військовий округ). Станом на середину липня 2024 року, полк діяв на півночі Харківської області.

Нагадаємо, за інформацією головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, Збройні сили України розширили зону контролю в Курській області Росії до 1 263 квадратних кілометрів. Подальші дії українських військ на цьому напрямку залежатимуть від розвитку оперативної ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2024 07:55