Андрій Бєлоусов. Джерело: росЗМІ

Росія створила три нові угруповання військ після провалу в Курській області

Російське військове командування вирішило створити угруповання військ під назвами "Бєлгород", "Курськ" і "Брянськ". Завдання цих підрозділів — захищати території від атак дронів і не тільки.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси з посиланням на заяву міністерства оборони Росії.

За його даними, сьогодні під керівництвом міністра оборони Андрія Бєлоусова відбулася нарада з координаційною радою з безпеки прикордоння Курської, Бєлгородської та Брянської областей.

Під час наради ухвалили рішення про створення угруповань військ "Бєлгород", "Курськ" і "Брянськ". Вони повинні підкорятися координаційній раді.

Зокрема, три угруповання військ відповідатимуть "за захист громадян і територій від атак дронів та інших засобів нападу" разом із представником генштабу збройних сил Російської Федерації.

Як відомо, Збройні сили України намагаються ізолювати великий шматок російської території у Курській області, який розташований між річкою Сейм та українським кордоном. Йдеться про територію площею понад 480 квадратних кілометрів. Українські війська знищили три з трьох мостів через річку Сейм.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський пояснив під час наради керівників закордонних дипломатичних установ, чому підготовка до операції в Курській області не розголошувалася. Це насамперед пов'язано з побоюванням союзників щодо порушення так званих "червоних ліній".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 18:53