Україна перемогла Італію та вийшла у фінал ЧС-2019 серед молодіжних команд (U-20)

11 ЧЕРВНЯ 2019 20:33

Матч   Україна U-20 – Італія U-20 розпочався о 18:30 за київським часом.

«Синьо-жовті» вперше грали у своїй історії в півфіналі чемпіонату світу – команда Олександра Петракова у груповому турнірі Мундіалю випередила США, Нігерію та Катар, а у плей-офф пройшла Панаму і Колумбію.

Італія в групі грала з Японією, Еквадором та Мексикою. В 1/8 фіналу підопічні Паоло Ніколато перемогли Польщу, а у чвертьфіналі – Малі.

У стартовому складі збірної України вийшов Андрій Лунін, який прибув чартерним рейсом після поєдинку національної команди проти Люксембургу. Також встиг відновитись Денис Попов – найкращий бомбардир нашої команди, який травмувався у матчі з Колумбією. А от Георгій Цітаішвілі не міг допомогти своїй команді через перебір карток.

Україна виглядала пристойно, продемонструвавши мало не еталонну гру в захисті, яка в сукупності з хорошим колективним пресингом позбавила Італію практично будь-якої гостроти в атаці (жодного удару по воротах Луніна за перші 45 хвилин).

Петраков провів першу заміну – замість Данила Сікана, який «висів» на картці, на полі з'явився Владислав Супряга.

І вже за кілька хвилин форвард Динамо взяв участь у гольовій атаці. Конопля з флангу класно прострілив у штрафний майданчик, Супряга дотепно пропустив м'яч на Булецу, а той ударом в дотик розстріляв Пліццарі – 1:0!!! Третій гол динамівця на турнірі. До слова, раніше була інформація про інтерес до Булеци італійського Лечче.

На 72-й хвилині Супряга міг збільшувати перевагу України. Після шикарної передачі того ж Булеци форвард невдало підробив м'яч, але все ж вийшов віч-на-віч із голкіпером. Незграбний удар в дальній кут – повз ворота! Рахунок мав ставати 2:0 на користь нашої команди...

Італійці відповіли проривом Скамакки, який своєчасним виходом з воріт перервав Лунін. На 79-й хвилині Денис Попов, який мав жовту картку, отримав друге попередження та змушений був залишити поле.

Чемпіонат світу для Дениса завершений – в наступному матчі він вже не зіграє. Україні залишалось протриматись трохи більше 10-ти хвилин... І «синьо-жовті» в меншості були близькими до другого гола – після удару Кащука у дальній кут Італію врятувала поперечина! На останніх секундах пощастило й нам – нападник італійців з вбивчої позиції пробив невлучно!

На останній компенсованій хвилині трапилась драма. Скамакка після невдалого вибивання українців класно підробив м'яч та зрівняв рахунок. Італія побігла святкувати, але втрутився VAR – арбітр переглянув повтор і скасував взяття воріт через фол нападника!

Україна U-20 втримала цю перемогу та зіграє у фіналі ЧС-2019!

Суперником команди Петракова стане переможець пари Еквадор – Південна Корея, повідомляє Football24.

Матч пройде у суботу, 15 червня. Початок о 21:30

Спорт, 11.06.2019 20:33