Фото: Офіс генпрокурора

Україна підписала угоду про створення Міжнародного центру з переслідування злочинів Росії: коли запрацює

Україна 4 березня підписала із партнерами угоду про створення Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії Російської Федерації. Центр повинен розпочати свою роботу у Гаазі влітку 2023 року.

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора. Відповідну угоду було підписано на полях конференції United for Justice у Львові. 

"Ми відчуваємо підтримку та згуртованість наших міжнародних партнерів задля нашої головної цілі — притягнення до відповідальності агресора. Відкриття міжнародного центру у Гаазі — ще один юридичний крок для цього", — наголосив генеральний прокурор України Андрій Костін. 

За словами президента Євроюсту Ладіслава Хамрана, створення Центру допоможе забезпечити тісну співпрацю між партнерами. Він також запевнив, що Євроюст готовий надати технічну допомогу для початку його роботи. 

Після запуску Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії Росії у Гаазі працюватимуть прокурори та слідчі країн-учасниць JIT. Крім цього, розглядається можливість залучення прокурорів з інших країн. У майбутньому до роботи Міжнародного центру можуть бути залучені експерти. 

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи наприкінці січня підтримала резолюцію, у якій йшлося, що найвище політичне і військове керівництво Росії та Білорусі має бути притягнене до відповідальності за скоєння злочину агресії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 23:15