Фото: Sky News

Україна стає "бойовою лабораторією" для випробувань іранської зброї, — чиновник Міноборони США

Україна є "бойовою лабораторією" для випробувань іранської зброї за межами Близького Сходу. Таку заяву зробив у четвер, 9 березня, високопоставлений чиновник оборони США.

Про це повідомляє CNN.

Цю заяву високопосадовець зробив напередодні візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до Ізраїлю. За попередніми даними, там обговорюватимуть ірано-російське військове співробітництво.

"Кожен має бути готовим до того, які будуть сценарії загрози, коли Іран застосує тактику, техніку та процедури, які він навчився в Україні, і почне використовувати цю тактику примусу тут", — сказав чиновник, маючи на увазі Близький Схід.

Нагадаємо, нещодавно Іран таємно поставив велику кількість куль, ракет і мінометних снарядів до Росії для війни в Україні. 

Відомо, що Тегеран поставляє Москві боєприпаси та ударні безпілотники в обмін на технології розвитку ракетного озброєння. Росія пропонує допомогу іранцям у їхній ракетній програмі та розглядає можливість надання винищувачів Ірану в обмін на військову допомогу в російській війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2023 15:49