Фото: "Слово і Діло"

Україна та НАТО затвердили Стратегічний огляд оборонних закупівель

На 75 ювілейному саміті Північноатлантичного альянсу, який відбувся минулого тижня у Вашингтоні, затверджено Стратегічний огляд оборонних закупівель України.

Про це повідомив директор Департаменту політики закупівель Міністерства оборони України Гліб Канєвський, передає прес-служба Міноборони.

"Стратегічний огляд оборонних закупівель, розробку якого координувало Міністерство оборони України, затверджено офіційно на саміті Альянсу", — йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди, укладеної між Україною та НАТО, оборонні закупівлі України будуть розвиватися за допомогою рекомендацій, викладених у Стратегічному огляді, відповідно до найкращих євроатлантичних практик. За словами Канєвського, "стратегічний огляд оборонних закупівель містить 21 рекомендацію щодо підвищення ефективності забезпечення Збройних сил України як під час воєнного стану, так і в мирний час".

Ключові рекомендації Стратегічного огляду оборонних закупівель:

  • забезпечення взаємосумісності оборонних закупівель України та НАТО;
  • розвиток довгострокового планування в закупівлях;
  • удосконалення процедур укладання прямих угод;
  • організація конкурсних закупівель;
  • унормування рівня таємності оборонних закупівель.

"Основною цінністю Стратегічного огляду закупівель є те, що він має чіткі терміни реалізації, а отже, дозволить і українському суспільству, і міжнародним партнерам відстежувати успішність євроатлантичного поступу України", — пояснив директор Департаменту політики закупівель Міноборони.

Він додав, що робота над оглядом тривала з березня 2024 року після урочистої конференції у Люксембурзі, де були сформовані спільні експертні групи з представників уряду України, Північноатлантичного альянсу та Агентства НАТО з підтримки та закупівель. 

Нагадаємо, на полях Вашингтонського саміту НАТО був підписаний договір Ukraine Compact, який ініціювали лідери 20 країн-членів Європейського Союзу. Він буде спрямований на підтримку нагальних потреб України, розбудову української армії та допомогу Києву у разі наступного нападу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 17:37