Фото: Офіс президента

Україна увійшла до складу Ради керуючих МАГАТЕ: Зеленський пояснив важливість такого кроку

Президент Володимир Зеленський прокоментував приєднання України до ради керівників Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Такий крок є дуже важливим для нашої держави.

Про це гарант повідомив під час відеозвернення.

Очільник держави наголосив, що членство України у Раді керівників дає можливості нашій державі впливати на ухвалення рішень, які обов’язкові для всіх членів МАГАТЕ.

"Є результат і на майданчику МАГАТЕ — Україна увійшла до складу Ради керуючих цієї організації. Міжнародного агентства з атомної енергії. І це не лише підкреслює нашу міжнародну безпекову роль, а й дає реальні можливості Україні впливати на ухвалення рішень, які обов’язкові для всіх членів МАГАТЕ, для всієї міжнародної спільноти", — йдеться у повідомленні.

Водночас Зеленський додав, що Україна робитиме все можливе аби якнайшвидше деокупувати Запорізьку атомну електростанцію та убезпечити світ від ядерного шантажу країни-агресорки.

"Будемо робити все, щоб реалізувати перший пункт нашої Формули миру – ядерну та радіаційну безпеку. Та гарантувати повне звільнення нашої Запорізької атомної станції від російських окупантів та убезпечення України й усієї Європи від російського радіаційного шантажу", — додав президент.

Нагадаємо, раніше на Запорізькій атомній електростанції відбулася ротація місії Міжнародного агентства з атомної енергетики, яка стежить за станом безпеки в умовах військової агресії Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 21:59