На фото: F-16. Джерело: "Вікіпедія"

Україна за допомогою F-16 захищатиме одне з найбільших міст від ударів російської авіації, — ЗМІ

Перші винищувачі F-16, які, ймовірно, прибудуть в Україну влітку, будуть захищати Харків від повітряних ударів російської окупаційної армії.

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на слова командувача військово-повітряними силами Нідерландів генерала Арнуда Столманна.

Відомо, що у Нідерландах цього літа стартувала програма навчання українських інструкторів з технічного обслуговування американських винищувачів. Столманн зазначив, що важливо навчити не лише пілотів, але й інженерів, які будуть надалі займатись обслуговуванням літаків.

Видання зазначає, що Київ місяцями чекав, аби почати використовувати F-16. Україна має сподівання, що їх впровадження змінить динаміку війни та змусить Москву призупинити удари у прикордонних регіонах. Фахівці наголошують, що українські пілоти зможуть використовувати американські винищувачі проти російських літаків, які випускають керовані авіабомби з відстані від 50 до 70 км.

"Протягом останніх тижнів Росія широко використовувала для завдання ударів по Харкову керовані авіабомби, запускаючи їх з літаків, які залишаються в російському повітряному просторі. Численні українські джерела повідомляли, що F-16 захищатимуть друге найбільше місто України від цієї зброї", — наголошує The Guardian.

Варто наголосити, що Данія та Нідерланди надали дозвіл на застосування F-16, які вони передадуть Києву, проти російської авіації, навіть якщо літаки знаходяться у повітряному просторі країни-агресора.

Нагадаємо, 18 червня видання The Times повідомляло, що Сполучені Штати Америки "навмисно затягують" навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Через це до кінця цього року не вдасться підготувати достатню кількість військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2024 10:56