Фото: ілюстративне. Джерело: rv.tax.gov.ua

Українці можуть отримати чималий грант на власну справу: названо суму

В Україні молоді підприємці віком до 25 років вже мають можливість подати заявку на отримання грантів до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу у межах програми "Власна Справа". Відповідна послуга доступна у застосунку "Дія". 

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, грант для молоді не має вимоги щодо створення нових робочих місць.

Так, після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту, лише необхідно відкрити ФОП. Зокрема, подати заявку можна у кілька кліків. Для цього потрібно зайти у застосунок "Дія" в розділ "Грант на власну справу" та подати заявку онлайн.

"Через три роки такі підприємці зможуть ще раз отримати грант від держави — вже за програмою "Власна Справа" на загальних умовах. На сьогодні — це 250 тисяч гривень за умови створення не менше двох робочих місць", — наголосили у міністерстві.

За два роки роботи програми "Власна справа" українські бізнесмени отримали від держави понад 20 тисяч грантів на розвиток свого бізнесу на суму майже п'ять мільярдів гривень. У Мінекономіки зауважили, що за цією грантовою програмою українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Ці кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

"Отримати мікрогрант може як чинний підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Для отримання гранту понад 75 тисяч грн обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту", — додали у Мінекономіки.

Нагадаємо, раніше у Мінекономіки повідомляли, що українці зможуть отримати перші виплати за програмою "Національного кешбеку" з 22 по 31 жовтня. Громадянам перерахують 37,2 мільйона гривень, накопичених за покупки у вересні. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати ці кошти, які були нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.10.2024 05:12