Фото: Мінекономіки

"Національний кешбек": в Мінекономіки розповіли, коли українці зможуть отримати перші виплати

Українці зможуть отримати перші виплати за програмою "Національного кешбеку" з 22 по 31 жовтня. Громадянам перерахують 37,2 мільйона гривень, накопичених за покупки у вересні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки України.

Загалом кошти отримають 646 378 українців. Гроші будуть нараховані тим громадянам, які здійснили покупки українських товарів і сума кешбеку становила понад дві гривні за вересень. Витратити гроші можна на комунальні, медичні, транспорт та інші послуги, або задонатити на Збройні сили України чи придбати військові облігації.

Умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат в "Дії". Хто зробив це, отримає накопичений за вересень кешбек в жовтні. Хто не активував в "Дії" свою картку для виплат, а таких споживачів понад 300 тисяч станом на кінець вересня, має це зробити. Кошти нікуди не зникнуть, а будуть виплачені в листопаді.

Важливо, що отриманий кешбек не буде оподатковуватись. Відповідний закон прийнятий Верховною Радою. 

"Кешбек є формою фінансової підтримки громадян від держави. Витратити ці кошти можна зокрема на комунальні послуги. Це особливо актуальне питання у період опалювального сезону. Крім того, ці кошти можна витратити на благодійність, задонатити на ЗСУ, придбати військові облігації, чи витратити на послуги. Для нас дуже важливо, щоб українці обирали українське. Очікуємо, що такі додаткові переваги не лише будуть соціальною підтримкою, але стимулюють розвиток українських виробників", — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки Юлія Свириденко.

Як стати учасником бета-тестування "Національний кешбек"

  1. Насамперед потрібно відкрити спеціальний рахунок у банку або оформити віртуальну картку.
  2. Надати дозвіл на передачу даних про транзакцію з обраних карток (можуть бути картки різних банків) під час купівлі товарів у магазинах, що приєдналися до програми.
  3. Завантажити або оновити мобільний застосунок "Дія" та запустити його.
  4. Натиснути "Приєднатися": зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина.
  5. Перевірити сформовану заяву та підписати електронним підписом.

Максимальна сума виплат — три тисячі гривень на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Нагадаємо, 11 жовтня було завершено етап бета-тестування "Національного кешбеку". Програма підтримки громадян офіційно стартувала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.10.2024 15:40