Фото: Мінекономіки

Бета-тестування завершено: в Україні офіційно стартувала програма "Національний кешбек"

У п'ятницю, 11 жовтня, офіційно стартувала програма підтримки громадян "Національний кешбек". Етап бета-тестування завершено.

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на бізнес-форумі "Зроблено в Україні".

За її словами, за час бета-тестування "Національного кешбеку", який тривав з 2 вересня, українці випустили понад два мільйони карток та стали учасниками програми у "Дії". Загалом громадянам нарахували 73,2 мільйона гривень.

"До нас доєдналися 11 банків, сотні представників рітейлу та тисячі виробників, які додали 260 тисяч товарів. Зараз ми можемо сказати, що програма працює коректно, ми протестували всі системи, здійснили необхідні налаштування. І відсьогодні запускаємо "Національний кешбек" вже повноцінно, стартує рекламна кампанія", — зазначила Свириденко.

Вона підкреслила, що основні торгівельні мережі вже маркують свої магазини, де діє програма, і позначають на полицях товари, на які нараховується "Національний кешбек". Споживачі бачать в "Дії" нарахований кешбек на наступний день після здійснення покупки.

Як стати учасником бета-тестування "Національний кешбек"

  1. Насамперед потрібно відкрити спеціальний рахунок у банку або оформити віртуальну картку.
  2. Надати дозвіл на передачу даних про транзакцію з обраних карток (можуть бути картки різних банків) під час купівлі товарів у магазинах, що приєдналися до програми.
  3. Завантажити або оновити мобільний застосунок "Дія" та запустити його.
  4. Натиснути "Приєднатися": зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина.
  5. Перевірити сформовану заяву та підписати електронним підписом.

На що можна буде витратити кешбек:

  • медичні послуги, спорт, кіно, заклади харчування;
  • комунальні послуги, транспорт, мобільний зв’язок;
  • донати на Сили оборони України, військові облігації та благодійність;
  • багато інших послуг, товарів українського виробництва.

Максимальна сума виплат — три тисячі гривень на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Нагадаємо, у липні Мінекономіки повідомляло, що Україна спромоглася поступово адаптуватися до економічної діяльності в умовах воєнного часу. У першому півріччі 2024 року вітчизняні виробники експортували на 35% більше продукції, ніж за аналогічний період торік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.10.2024 19:26