Фото: Мінекономіки

Програма "Національний кешбек": у Мінекономіки розповіли, яку суму нарахували українцям за місяць

За чотири тижні бета-тестування програми "Національний кешбек" українцям, які позначили картки для виплат у "Дії", нарахували 42 мільйони гривень.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає Мінекономіки.

За її словами, 884 тисячі громадян або 95% споживачів бачать нарахований кешбек. До програми долучилося понад 1,6 мільйона українців, які оформили 1,8 мільйона карток. Проте лише 926 тисяч користувачів активували у "Дії" картки для виплат.

"Більшість споживачів вже бачать нарахований кешбек в кінці наступного дня за попередній. Наприклад, кешбек за покупки 29 вересня користувачі "Дії" побачили вже ввечері 30 вересня. Поки процес передачі та обробки транзакцій ще не є повністю стабільним, налаштування тривають", — зазначила вона.

Свириденко пояснила, що з початком нового місяця усі користувачі бачать у "Дії" суму нарахованого кешбеку саме за жовтень. Нараховані кошти за вересень українці отримають на картку "Національний кешбек" до 20 жовтня.

На початок цього тижня низка торгових мереж вже здійснили маркування товарів на полицях і розмістили позначки в магазинах про приєднання до програми "Національний кешбек". Йдеться про "Епіцентр К", "Нова лінія", "Аврора", "Таврія В", "Копілка", WOG, "Будинок іграшок", Аптека Зі, Comfy, Сімі, Thrash!Траш!, "МегаМаркет". Також до проекту за останній тиждень доєдналися нові торговельні мережі — "Наш Край", SPAR, "Коло".

Як стати учасником бета-тестування "Національний кешбек"

  1. Насамперед потрібно відкрити спеціальний рахунок у банку або оформити віртуальну картку.
  2. Надати дозвіл на передачу даних про транзакцію з обраних карток (можуть бути картки різних банків) під час купівлі товарів у магазинах, що приєдналися до програми.
  3. Завантажити або оновити мобільний застосунок "Дія" та запустити його.
  4. Натиснути "Приєднатися": зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина.
  5. Перевірити сформовану заяву та підписати електронним підписом.

На що можна буде витратити кешбек:

  • медичні послуги, спорт, кіно, заклади харчування;
  • комунальні послуги, транспорт, мобільний зв’язок;
  • донати на Сили оборони України, військові облігації та благодійність;
  • багато інших послуг, товарів українського виробництва.

Максимальна сума виплат — три тисячі гривень на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Нагадаємо, у липні Мінекономіки повідомляло, що Україна спромоглася поступово адаптуватися до економічної діяльності в умовах воєнного часу. У першому півріччі 2024 року вітчизняні виробники експортували на 35% більше продукції, ніж за аналогічний період торік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.10.2024 19:13