Фото: te.20minut.ua

Українці у ще одній країні можуть обміняти водійські права

Українці, які мешкають в Італії, з 27 листопада отримали можливість обміняти та відновити посвідчення водія.

Як повідомляють у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України, послугу можна отримати в місті Роццано (провінція Мілан).

Центр з обміну розташований у торгівельному центрі "Фіордалісо Мілан" (Centro Commerciale Fiordaliso Milan — Via Curiel, 25 20089 Rozzano (Mi) Italia). Там спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою "Паспортного сервісу". Вони працюють з понеділка по суботу з 09:00 до 18:00 порядком живої та електронної черги.

Для обміну та відновлення водійських прав необхідно мати такі документи:

  • паспорт громадянина України з місцем проживання в ньому, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання, або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обовʼязкова).

Далі громадянина сфотографують та створять заявку на відновлення посвідчення водія. Її надсилають в Україну до сервісного центру МВС. У разі схвалення, людина отримає готове посвідчення водія.

Нагадаємо, що Італія стала сьомою країною, де можна обміняти та відновити водійське посвідчення. Ця послуга також доступна в Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії та Туреччині. У Словаччині можна лише обміняти документ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.11.2023 08:05