Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Українці почали більше розлучатись й менше одружуватись: де розривають шлюби найчастіше

У 2024 році українці стали частіше розлучатися та менше одружуватись, проте почали укладати більше шлюбних контрактів.

Як повідомляє платформа "Опендатабот", від початку цього року українці уклали понад 72 тисячі шлюбів, що на 15% менше, ніж торік.

Водночас на 25% зросла кількість шлюбних договорів, а розлучень побільшало аж у півтора раза в порівнянні з торішніми показниками. Так, після весільного буму, який відбувався у перший рік повномасштабної російсько-української війни, щороку кількість одружень поступово зменшувалася. У 2024 році було створено менше нових родин, ніж до початку повномасштабного вторгнення.

Шлюбна статистика

Інфографіка: "Опендатабот"

Проте, за даними платформи, нові родини в Україні створюються більш усвідомлено, адже громадяни все частіше укладають шлюбні договори. Таким чином, 3768 нотаріальних бланків для шлюбного договору використали нотаріуси від початку цього року. 

Шлюбна статистиа

Інфографіка: "Опендатабот"

Зазначимо, що столиця є незмінним лідером за кількістю шлюбів — 9 392 нових сімей створили кияни. Друге місце посідає Дніпропетровська область, де було створено 7 076 нових сімей, а третє місце посіла Одещина, де від початку року було зареєстровано 4896 шлюбів. 

Шлюбна статистика

Інфографіка: "Опендатабот"

В Україні вже два роки поспіль стабільно більшає розлучень. За перші шість місяців цього року було зареєстровано 15578 розлучень. Це на 18% більше, ніж за перше півріччя довоєнного 2021 року. Водночас в антирейтингу за кількістю розлучень так само лідирує столиця, де за перші шість місяців було зареєстровано 2118 розлучень. На другому місці Дніпропетровська область — 1404 розлучення, а третє місце посіла Харківщина, де було зареєстровано 1148 розлучень.

Шлюбна статистика

Інфографіка: "Опендатабот"

Варто наголосити, що без врахування окупованих територій та областей, де йдуть активні бойові дії, найменше розлучень було зафіксовано на Закарпатті — 224, а найменше одружуються українці у Чернівецькій області, де цього року було створено 1376 нових сімей. 

Нагадаємо, раніше платформа "Опендатабот" повідомляла, що в Україні від початку повномасштабного вторгнення боргів за комунальні послуги побільшало на третину. Найбільше неплатників зосереджено у Дніпропетровській та Харківській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.08.2024 11:48