Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Українці в Туреччині залишилися без доступу в Instagram: що сталося

Турецький уряд заблокував доступ до популярної соцмережі Instagram. Ймовірно, це може бути пов’язано із вбивством лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Як повідомляє Reuters, про це стало відомо у п’ятницю, 2 серпня. Регулятор інформаційних технологій країни повідомив про блокування Instagram в Туреччині, не вказуючи причини чи тривалості блокування, через що мобільний додаток платформи також став недоступним.

Водночас цей крок був зроблений після коментарів у середу, 31 липня, голови директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттіна Алтуна, який критикував Instagram за блокування публікації щодо співчуття у зв’язку з вбивством лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії. Алтун додав, що Instagram не посилався на порушення політики у своїх діях.

"Це цензура, чисто і прост", — наголосив посадовець.

Зазначимо, що коментарів щодо цієї ситуації від компанії Meta не було.

Що відомо про вбивство Ісмаїла Ганії

У середу, 31 липня, видання Times of Israel повідомило, що лідер палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ганія був вбитий у своїй резиденції в Тегерані. Водночас міністр спадщини Ізраїлю Аміхай Еліяху став першим високопоставленим ізраїльським урядовцем, який відреагував та підтвердив вбивство лідера ХАМАС. Він заявив, що "це правильний спосіб очистити світ від цього бруду".

Натомість президент Палестинської автономії Махмуд Аббас засудив вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії, назвавши це "боягузливим актом і небезпечною подією". Водночас палестинські національні та ісламські фракції закликали до загального страйку та масових демонстрацій на Західному березі Йордану після вбивства Ганії.

"Хамас оголошує великому палестинському народу, арабським та ісламським націям і всім вільним людям світу брата-лідера Ісмаїла Ганії мучеником", — йдеться у цитаті ХАМАС.

Нагадаємо, 31 липня верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї заявив, що його країна вважає своїм обов'язком помститися за вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханіє, адже його було вбито на іранській землі. Водночас президент Ірану Масуд Пезешкіан також заявив, що його країна "захищатиме свою територіальну цілісність, гідність, честь і гордість і змусить терористів-окупантів пошкодувати про їх боягузливий акт".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.08.2024 10:17