Лідер Хамас вбитий в Тегерані / Mehr

У Тегерані ліквідували голову ХАМАСу Ісмаїла Ханію

Лідер палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був вбитий у своїй резиденції в Тегерані. ХАМАС обіцяє знайти та покарати винних.

Про це повідомляє Times of Israel.

Зокрема, за даними видання, міністр спадщини Аміхай Еліяху став першим високопоставленим ізраїльським урядовцем, який відреагував та підтвердив вбивство лідера ХАМАС. Він заявив, що "це правильний спосіб очистити світ від цього бруду".

Натомість президент Палестинської автономії Махмуд Аббас засудив вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханіє, назвавши це "боягузливим актом і небезпечним подією". Водночас палестинські національні та ісламські фракції закликали до загального страйку та масових демонстрацій на Західному березі Йордану після вбивства Ханіє.

Проте ХАМАС звинувачує ізраїльський авіаудар у смерті свого лідера Ісмаїла Ханіє. Так, іранська воєнізована Революційна гвардія каже, що розслідує атаку, але не повідомляє, як це сталося. До того ж ХАМАС заявив, що Ханія був убитий "під час сіоністського авіаудару по його резиденції в Тегерані" після того, як він був присутній на складанні присяги президента Ірану Масуда Пезешкіана.

"Хамас оголошує великому палестинському народу, арабським та ісламським націям і всім вільним людям світу брата-лідера Ісмаїла Ісмаїла Ханіє мучеником", — йдеться у стислій заяві ХАМАС.

Нагадаємо, раніше Талібан вбив керівника терористичної організації "Ісламська держава". Його звинувачують у плануванні вибуху в аеропорті Кабула у 2021 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.07.2024 08:59