Фото: timesofisrael.com

ХАМАС заморозив мирні переговори з Ізраїлем: названо причину

Після вбивства у Лівані заступника голови руху Салеха аль-Арурі палестинські бойовики з радикального руху ХАМАС оголосили про заморожування переговорів щодо припинення вогню з Ізраїлем.

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

"Ми поінформували братів у Катарі та Єгипті про заморожування переговорів", — сказав співрозмовник агентству.

Він також наголосив, що йдеться саме про переговори щодо припинення вогню у Секторі Гази. Варто відзначити, що Катар і Єгипет були посередниками у цьому діалозі між Ізраїлем та ХАМАС.

Що відомо про Салеха аль-Арурі

Салех аль-Арурі — старший лідер визнаної низкою країн терористичної організації ХАМАС та один із командирів-засновників його військового крила (бригада "Ізз ад-Дін аль-Кассам"). У 2023 році він також був заступником голови політичного бюро ХАМАСу і військовим командувачем руху на Західному Березі, хоча жив у Лівані. Працював вербувальником і брав активну участь у зборі та переказі коштів від імені ХАМАСу.

Ввечері 2 січня у передмісті ліванської столиці Бейрута Салех аль-Арурі підірвали. Вибух прогримів біля офісу палестинського угруповання.

Раніше в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили про виведення частини своїх бригад зі Сектора Гази. Це пов’язано з успішним перехопленням контролю в регіоні.

Нагадаємо, 31 грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.01.2024 07:55