Українці за кордоном зможуть знімати вдвічі менше готівки: скільки і чому

21 ТРАВНЯ 2022 09:17

Національний банк з 21 травня вирішив тимчасово зменшити щомісячний ліміт на зняття гривень за кордоном.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті банку напередодні, пише TrueUA.

"Національний банк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тисяч гривень в еквіваленті (зі 100 тисяч гривень, як було досі). Це дозволить знизити ризики непродуктивного відтоку капіталу, зменшити можливості для спекуляцій та обходу валютних обмежень, а отже – захистити міжнародні резерви України", – пояснили у банку.

Водночас повідомляється, що українці й надалі зможуть знімати готівку з валютних рахунків за кордоном, межа для таких операцій не змінилася – еквівалент 100 тисяч гривень.

"Зміни також не стосуються використання платіжних карток за кордоном для розрахунків з метою оплати вартості товарів, робіт та послуг – більшість із них можна й надалі здійснювати без обмежень. Отже, попри зменшення ліміту на зняття готівки з гривневих рахунків за кордоном, громадяни й надалі матимуть змогу задовольняти усі свої нагальні потреби", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні НБУ скасував обмеження на встановлення курсу, за яким фінансові установи можуть продавати іноземну валюту і списують з рахунків кошти в гривні. 

Економіка, 21.05.2022 09:17