Фото: Pixabay

Українці зможуть одружуватися онлайн: Кабмін підтримав постанову про шлюб по відеозв'язку в "Дії"

У суботу, 30 березня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову про укладання шлюбу по відеозвʼязку в застосунку "Дія".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Українці зможуть одружуватися просто в застосунку. Це особливо актуально для військових і пар, які через війну перебувають на відстані", — сказав очільник Мінцифри.

Як працюватиме послуга

За словами Федорова, для реєстрації шлюбу необхідно в застосунку відправити заяву. Одружувати наречених по відеозвʼязку буде працівник ДРАЦСу, а документи вони засвідчуватимуть "Дія.Підписом".

"Це буде прорив у сфері державних послуг, такого немає ніде у світі. Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто, як усе інше в Дії", — додав міністр.

Що таке "Дія"

"Дія" — це мобільний додаток, веб-портал і бренд цифрової держави в Україні, запущений у 2020 році. Розробником сервісу є Міністерство цифрової трансформації України. 

"Дія" дає змогу зберігати в смартфоні водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи, а також передавати їхні копії при отриманні банківських чи поштових послуг, заселенні в готель тощо. 

Наразі у застосунку доступні 14 цифрових документів та більш ніж 30 сервісів, а на порталі — понад сотні послуг. Найближчим часом, за словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова у "Дії" з’являться такі послуги: cервіси для ветеранів, кабінет пацієнта та медичні пуші та інші.

Нагадаємо, команда розробників "Діїпрацює над впровадженням у застосунку помічника "Надія" на основі штучного інтелекту, який спілкуватиметься з користувачами людською мовою й допоможе розв’язувати нескладні проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.03.2024 13:59