Фото: соцмережі

У "Дії" зʼявиться помічниця "Надія": що про неї відомо

Команда розробників "Дії" працює над впровадженням у застосунку помічника "Надія" на основі штучного інтелекту, який спілкуватиметься з користувачами людською мовою й допоможе розв’язувати нескладні проблеми.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram-каналі.

За його словами, для впровадження такої функції хочуть використати технологічне рішення від однієї з "топових міжнародних компаній". Назву компанії Федоров не оприлюднив. 

"Це буде чат-бот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людяною мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему. Його основними перевагами будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки "Дії", зазначив очільник міністерства.

Федоров наголосив, що якість відповідей AI-помічника наразі влаштовує його на 80%. І обіцяє, що з часом "буде краще". До того ж його "не зовсім влаштовує" швидкість відповідей. Тому у відомстві працюють і на над цим. 

"Це буде революційна технологія не тільки для України, а й для урядів усього світу. Під час бета-тестування зможете навчити помічника якісніше відповідати на запити", додав Федоров. 

Він також повідомив, що наразі Мінцифри продовжує працювати над законодавчим полем для штучного інтелекту та інтегрувати його в освіту.

"Я впевнений, що штучний інтелект — це більше про можливості. Зараз відбуваються великі зміни в кожній сфері, у кожну сферу життя він інтегрується", зазначив Федоров.

Нагадаємо, на озброєнні Збройних сил України з’являться аналоги безпілотних літальних апаратів типу "Ланцет" на базі штучного інтелекту. За словами віце-премʼєр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, на цю мить в нашій державі є близько 20 компаній, які працюють над впровадженням цієї технології.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 01.03.2024 11:31