Михайло Федоров. Фото: соцмережі

Військового квитка і повісток у додатку "Дія" не буде, — Мінцифри

Віцепремʼєр міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що через застосунок “Дія” не будуть розсилатися повістки військовозобов’язаним. Також у мобільному додатку "Дія" не буде військового квитка та електронного кабінету призовника.

Про це йдеться у виступі очільника міністерства в ефірі "Business Breakfast з Володимиром Федоріним".

Федоров зауважив, що зараз Мінцифри разом з Міністерством оборони України працюють над запровадженням військового квитка, проте він буде не в "Дії". Для цього буде створено окрему інформаційну систему на базі Міноборони. 

"Там є певна логіка. Поки що не можу її спойлерити. Скажімо так, це може бути військовий квиток в "Дії". Проте, найімовірніше, його не буде. Зараз ми працюємо над цим проєктом окремо", заявив Федоров.

Він наголосив, що питання запровадження електронного військового квитка все ще опрацьовується.

Зазначається, новий порядок взяття на військовий облік Кабінет міністрів України затвердив 30 грудня, він уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно з 16 років, а не з 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно або через електронний кабінет. 

Нагадаємо, у грудні 2023 року Верховна Рада розглядала можливість вручення повісток військовозобов'язаним через електронну пошту та рекомендованим листом. За словами народного депутата, члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федора Веніславського, уже розробляють відповідний законопроект. Депутат підкреслив, що в Україні вже фактично діє електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, який буде містити усі ідентифікаційні дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.02.2024 15:44