Фото: ДПСУ

Українців попередили про великі черги на кордоні з Польщею: у чому причина

На українсько-польському кордоні зафіксовано великі черги автомобільного транспорту. Збільшення пасажиропотоку відбулося через початок сезону відпусток і канікул.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України. 

Зазначається, що 2 липня західні кордони України з ЄС та Молдовою в Чернівецькій області в обох напрямках перетнула рекордна з березня 2022 року кількість подорожуючих — 119 тисяч людей та 21 тисяча транспортних засобів.

Як зазначили в ДПСУ, найактивніше українці виїжджають саме через кордон з Польщею. Так, за минулу добу його перетнули 75 тисяч осіб.

"Рекомендуємо громадянам, які прямують через Польщу транзитом, за можливості, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей. Також нагадуємо, що перетин кордону залежить від роботи усіх представників контрольних служб, які здійснюють свою діяльність в пунктах пропуску по обидва боки кордону", — йдеться в повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць побудують новий міст. Він стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом. 

Окрім цього, на кордоні України та Польщі може запрацювати новий пункт пропуску для автомобільного сполучення з організацією пішохідного руху "Адамчуки-Збереже".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2023 15:59